Papp Zsuzsanna grafológus

Get Adobe Flash player

Bemutatkozom

Kedves Látogatóm!

Ne várj tőlem több oldalnyi részletes magasztalást a grafológiáról, saját munkásságom ismertetését, mert szerintem pontosan tudod, hogy miért erre az oldalra kattintottál.

Nem szeretnélek a grafológia történetével, tudományosságával elkápráztatni, mert az orvoshoz sem Hippokratész miatt mész.

Ne várj tőlem bölcs idézeteket Platóntól Máraiig, mert feltételezem, hogy ezeket már mind olvastad.

Nem foglak kioktatni téged arról, hogy miféle csodákat tudunk, mennyi embernek segítettünk,mi grafológusok, és miért jó számodra, ha tőlünk kérsz segítséget.

Ha erre az oldalra eljutottál, akkor nem fogok szemináriumot tartani neked, mi is a grafológia, és nem kezellek kisgyerekként a szakkönyvekből kimásolt okos idézetekkel.

De:

Értem és tisztelem az érdeklődésed a grafológia iránt. Biztosan utánanéztél, hogy mi is ez a tudomány, és valamiért most itt vagy. Azt biztosan tudom, hogy egy embernek, ha bármi baja van, nincs az a fórum, amit meg ne keresne, hogy segítsen neki. Hisz joga van mindenkinek ahhoz, hogy az orvostól a jósnőig bárkitől tanácsot kérjen, aki akármi módon, de segítségére lehet testi-lelki problémájának megoldásában. Nos, ennek az igénynek a kielégítésében az egyik „orvosi rendelő” a grafológus szobája lehet.

Én ilyen grafológus vagyok. Elfogadom a többi rendelő felkeresését is, nem konkurálok, hanem velük együtt szeretnék konzíliumot tartani, segíteni. Minden, amit rólam, Papp Zsuzsa grafológusról tudnod kell, az az, hogy 30 éve igyekszem gyerekek és felnőttek életét szebbé, jobbá, harmonikusabbá varázsolni, miközben én tanulom másoktól az életet. De azt is tudnod kell, hogy nem én vagyok a megmentő tündér. Csak a mesebeli segítő (tudod: a rőzsehordó öregasszony, a halász a tengerparton, a Szél felesége…)

Tanárként a gyerekek, grafológusként a felnőttek világa az otthonom. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy életem minden perce a grafológia tudományának elsajátítása volt. A tanulással, a feladattal egyidőben önmagam megismerése, formálása volt a legnagyobb próba, s mint mindenkinek, kegyetlenül nehéz volt. Az ember azonban csak így lehet hiteles: ne próbálja elhitetni a makulátlan, kész ember figuráját, hisz nagyon keveseknek adatik meg a legteljesebb, bölcs és tiszta élet! De hiszem, hogy vállalható emberi gyengeségünk, felemásságunk, tévelygésünk.

Én vállalom saját személyes és szakmai küszködéseim, de átérzem a feladat súlyát, amikor hozzám fordulsz. Mint egy baráthoz, aki csak egy kicsit elfogulatlanabb, mint a gyerekkori pajtásod, gimis osztálytársad, egyetemi csoporttársad…

Életemnek mostani szakaszára megtanultam alázatos lenni a másik ember iránt. Ez talán megnyugtat, és elvezet téged hozzám.

Tehát:

Azzal a Papp Zsuzsa tanárral és grafológussal dolgozhatsz együtt ezeken az oldalakon,aki nem hiszi, hogy már „készen van”; hogy minden titkok és bölcsességek tudója. Csak azt hiszi, hogy élete eddig részében felhalmozott annyi emberi és szakmai ismeretet, tapasztalatot, hogy segítséget nyújthat annak, aki kéri.

Kérd, megkapod, de ne hidd őt mágusnak. Nem fogja és nem is tudja megoldani helyetted a problémáidat, viszont megmutathat olyan utakat is,amelyeken elindulva megközelítheted az áhított harmóniát, legjobbik énedet. Mint ahogy saját maga is ezt teszi nap mint nap, önmagával, másokon keresztül.

Gyere velem tehát, ha bízol egy önmagát folyton felülvizsgáló, fejlődni és minőségi életet élni akaró emberben. Ha közös a célunk, induljunk! Ezen az oldalon sok mindent fogsz kapni; ahogy mondják, hideget-meleget. Nincs rózsaszín máz, nincs önbecsapás, csak az írás tükörré csiszolódott igazsága. Ha szembesülni szeretnél vele, tegyük együtt, könnyebb lesz!

Vállalom a partnerséget, mert általad én is több leszek, amit előre is köszönök!

 IMG_20150721_142828.jpg - 1.02 MB

Papp Zsuzsa grafológus-tanár