Papp Zsuzsanna grafológus

Get Adobe Flash player

Gyermekírás, gyermekrajzok

Hú, ez aztán izgalmas téma!

Akinek van gyermeke, tudja, hogy szemünk fénye a legképtelenebb helyzetekbe tud minket hozni, és az őrület határán elgondolkodunk, hogy ezt akartuk-e? Jól neveltük-e ezt a néha idegennek tűnő csimotát, vagy mi toltunk el mindent?

A kisgyerek, mivel verbálisan nehezen fejezi ki magát, rajzban üzen nekünk. Ezért fontos a kisgyerekek munkáját megnézni: vajon azt mondja-e drága csemeténk, amit gondol, vagy megpróbál manipulálni bennünket? Vagy egyszerűen csak nem tudja elmondani, mi bántja, mire volna igazán szüksége? Erre való a gyerekrajzelemzés!

És amikor már nagyocska? Túl van a c-s kötéses betűformálás kínjain? Akkor meg azt látjuk, hogy folyton változó személyisége, fejlődése során cselekedetein túl az írása üzen nekünk.

Kedves anyukák, apukák! Ne habozzanak gyermekük kézírásának tükrébe beletekinteni! Nem is olyan szörnyű!Csak tiszta és világos kép, mely segít az együttműködés, a szeretet napi gyakorlásában, a problémák tisztázásában. És valljuk be, nem vagyunk tökéletesek! A gyerek pontosan olyannak lát minket, amilyenek vagyunk. Tehát érdemes szembesülnünk magunkkal, ezáltal jobb szülőkké és emberekké válhatunk! Ennél többet nem tehetünk gyermekünkért!